Marijke van Eijkeren Tekst en beeld

 

 

 

Parkboom voor Wulperhorst

Met dank aan alle kopers van 'Kromme Rijn: het landschap' kan ik ook dit jaar weer op de kerstmarkt een cheque overhandigen aan het Utrechts landschap.

Kunstfietsdagen

Tijdens de Kunstfietsdagen van Kunst om de Hoek Houten kunt u kennis maken met Marijke van Eijkeren en haar werk. Zij exposeert samen met andere kunstenaars in yogacentrum Amadorra, Kruisboog 26 Houten. Zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 van 12.00 - 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en de kunstfietsroute op KodH.

Expositie Bouwman Boeken De Bilt

12 MEI 2017 Het landschap van de Kromme Rijnstreek

Een avond met fotograaf en auteur Marijke van Eijkeren Bouwman Boeken, Hessenweg 168 De Bilt Aanvang 20.00 uur Entree € 5,00 incl. consumptie

In de maanden mei en juni exposeert Marijke van Eijkeren in Bouwman Cultuur Café foto's uit haar recent verschenen boek Kromme Rijn: het landschap. Op 12 mei is zij aanwezig om in woord en beeld te vertellen over de totstandkoming van dit boek en over de historie, het cultureel erfgoed en de gevarieerde natuur van dit unieke gebied ten zuidoosten van Utrecht.

Expositie portretkunst door Houtenaren

In de foyer van het Theater aan de Slinger is een fraaie expositie ingericht met portretten, nog te zien tot 12 mei. Houtenaren hebben hun zelfgemaakte portretten kunnen inzenden. Een ruime selectie daarvan is opgenomen in de expositie. Daarnaast zijn de resultaten van de live sessie portretkunst opgenomen in de expositie. Bij deze live sessie in het theater op 18 februari jl. zijn vier schilderwerken en een sculptuur gemaakt onder toeziend oog van het publiek. Model daarvoor stond Gijs van Kuik.  Op 9 april werd de expositie feestelijk geopend door Kees van Dalen, wethouder Cultuur Houten.   De expositie is te bezichtigen in de foyer van het Theater aan de Slinger op begane grond en eerste verdiepingen. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het theater. U bent van harte welkom. De organisatie is in handen van enkele deelnemers van Kunst om de Hoek Houten in samenwerking met Reuring aan de Slinger. Bezoekers kunnen hun mooiste portret kiezen.  Daarvoor moet je wel even de expositie bezoeken.  Er liggen stembiljetten op een van de tafels in de foyer, waarna je je biljet in de stembus kunt deponeren. Je mag maar 1 keer stemmen!!

Expositie De keuze van Gerard 't Hooft

Elk jaar is er in het kader van de Cultuurnacht Houten een expositie De keuze van.... Dit jaar stelde nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft uit Houten de expositie samen. Thema was: bestemming. De foto met de titel 'Bestemming' kwam door de selectie. meer...

Cheque voor Utrechts Landschap

Op de kerstmarkt op landgoed Oostbroek kon ik de eerste 400 euro doneren voor de boomgaard met oude kersenrassen op Oostbroek. Marije Holleman-Harmsen, hoofd Publiek en Relatie (links op de foto), nam de cheque in ontvangst en lichtte toe welke bestemming het mooie bedrag krijgt.

Boekenlegger cadeau

Op zaterdag 10 december wordt op landgoed Oostbroek te De Bilt van 11.00 tot 16.00 uur een gezellige kerstmarkt gehouden met o.a. leuke (kerst)cadeautjes. Ook een consumptiekraam met koffie, thee, chocolademelk, glühwein en lekkere taart of cake ontbreekt niet. Natuurlijk is 't Winkeltje helemaal in kerstsfeer. Ook hier zijn er leuke (en lekkere) kerstcadeautjes, natuurboeken, biologische( streek)producten en nog veel meer. Daar valt ook te genieten van speciale live kerstmuziek.

De schrijfster en fotografe Marijke van Eijkeren zal vanaf 11.00 uur in 't Winkeltje haar recent verschenen boek 'Kromme Rijn: het landschap' signeren. Tevens krijgt u bij aankoop een boekenlegger op fine art papier cadeau.

In het Grote Huis zullen kerstverhalen worden voorgelezen. Landgoed Oostbroek ligt verscholen achter het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in De Uithof, Bunnikseweg 45a te De Bilt. Toegang en (beperkt) parkeren zijn gratis.

Nieuw boek

In November 2016 verscheen het nieuwe boek Kromme Rijn: het landschap. Lees meer...

De Keuze van...

Cultuurnacht Houten Elk jaar is er in Makeblijde in het kader van de Cultuurnacht een expositie De keuze van.... Dit jaar stelde burgemeester de Jong de expositie samen. Thema was: verwachting. De foto met de titel 'Pruimenbloesem' kwam door de selectie. Lees meer...

Galerie KodH geopend

Maak op donderdag 10 maart tijdens de openingsuren van 13.00 uur tot 17.00 uur kennis met fotograaf Marijke van Eijkeren. Lees meer...

Holland op z'n mooist

De expositie Holland op z'n mooist in Cultuurhuis Schoneveld is tot nader te bepalen datum verlengd. Lees verder...

Ledenexcursie O-gen

Donderdag 15 oktober 2015 vond de ledenexcursie van gebiedscoöperatie O-gen plaats voor de regio's Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug. Een uitstapje naar leden die op inspirerende wijze het motto "samen maken wij ons gebied" betekenis geven. Met een bus bezochten de deelnemers drie locaties in het veld en maakten zij kennis met coöperatieve projecten: een succesvolle mountainbikeroute op de Heuvelrug, de realisatie van Natura2000- en landbouwdoelstellingen op privaat landgoed Kolland en promotie en marketing van de Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug. De fotoreportage laat zien dat ondanks het slechte weer de sfeer positief was en er druk met elkaar van gedachten werd gewisseld: in de bus, onder de paraplu, op de zolder van boerderij Boterbloem en de smaakvol ingerichte B&B De Nachtdijk.

Kunstfietsdagen 2015

 

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni organiseert Kunst om de Hoek Houten voor de 20ste keer de Houtense Kunstfietsdagen. U bent tussen 12.00 - 17.00 welkom op Gaffelveld 75 om te genieten van de fotoexpositie 'Holland op z'n mooist'. Lees verder...

 

Interview in Roots

'Vroeger werd natuur als linkse hobby afgedaan'

In het aprilnummer van Roots, magazine over de natuur, staat een interview met Marijke van Eijkeren in het kader van de rubriek 'De rugzak van..' Lees verder...