Marijke van Eijkeren Tekst en beeld

 

 

Cultuurnacht Houten

Elk jaar is er in het kader van de Cultuurnacht Houten een expositie De keuze van.... Dit jaar stelde nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft uit Houten de expositie samen. Thema was: bestemming. De foto met de titel 'Bestemming' kwam door de selectie.

Deze foto die ik in Zeeuws-Vlaanderen heb gemaakt bij de slufter van de Zwarte Polder in Nieuwvliet-bad kwam meteen bij mij in gedachten bij het thema 'bestemming'. Dit 'landje apart', zoals de Zeeuwen het wel noemen, is elk jaar onze vaste vakantiebestemming. Vervelen doet het nooit. De Zeeuwse luchten en de zee zijn altijd weer anders. De strandwandelingen en fietstochten vervelen nooit. Ik geniet er enorm van om 's morgens in alle vroegte op pad te gaan en te fotografen. Het strand is nog leeg, het licht vaak prachtig. Dat is dus mijn ultieme bestemming. Maar niet een bestemming in de zin dat alles vast ligt. Vooraf weet je nooit wat het weer doet, hoe het licht is, welke vogels op je pad komen, welke boeiende gesprekken je hebt met toevallige passanten … Deze foto laat dat mooi zien: de steiger die verdwijnt naar de nog onbekende bestemming in de verte.

Vrijdag 10 maart vond de opening plaats in Theater aan de Slinger in Houten. Tijdens openingstijden kunt u de expositie bezichtigen. De werken blijven tot eind maart 2017hangen.